Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Γιορτή αποφοίτησης Γ τάξης 14ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

     Η γιορτή αποφοίτησης  της Γ τάξης του γυμνασίου μας  ήταν .... Θα ακούσατε ότι ήταν μεγάλη!
     Για εμάς που την οργανώσαμε ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, όπως κάθε δραστηριότητα όπου συνεργάζεσαι με τα παιδιά! Και οι μαθητές μας ήταν όπως πάντα εξαιρετικοί συνεργάτες! 
      Οτιδήποτε τα βγάζει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας του σχολείου είναι γι αυτά γιορτή κυριολεκτικά και μεταφορικά! Κι αυτό επίσης είναι ένα χρήσιμο μήνυμα για εμάς τους εκπαιδευτικούς, που καλούμαστε σαν ταχυδακτυλουργοί να συναρπάσουμε ένα δύσκολο και απαιτητικό κοινό, τους σύγχρονους εφήβους! Όταν όμως βγάλει ο εκπαιδευτικός... το λαγό από το καπέλο, το χαμόγελο των παιδιών και η χαρά στα μάτια τους είναι το πιο δυνατό ελιξήριο ζωής και αισιοδοξίας που μπορούμε να πάρουμε εμείς οι...μεγάλοι! 
     Φυσικά ευχόμαστε στα παιδιά μας, γιατί είναι και παιδιά μας κατά κάποιο τρόπο, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και το ταλέντο τους κατά το μέγιστο δυνατό και να χτίσουν ένα μέλλον ελπιδοφόρο με θεμέλιο την προσωπική τους αξία. 
    Γιατί έχουν αυτό το μοναδικό προνόμιο...Να μπορούν να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν, να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο! 
      Παιδιά , ειλικρινά πιστέψτε στη δύναμή σας και την αξία σας! Εργαστείτε για ένα πιο δίκαιο και αξιοκρατικό κόσμο, πιο αγνό και ειλικρινή!